P1 Bridge / Splitter

Doel

Doel van de splitter is om van de ene slimme meter aansluiting meerdere aansluitingen te maken. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je een laadpaal hebt die op basis van de thuis behoefte de laadcapaciteit regelt en je daarnaast zelf ook nog je productie en afname in de gaten wilt houden.

Hoe werkt deze

Het signaal uit de slimme meter wordt per uitgang tot 10x versterkt. Daarnaast is elke uitgang onafhankelijk aangesloten waardoor verstoring op de ene uitgang de andere niet beïnvloed.

De splitter wordt van stroom voorzien door slimme meter of additionele adapter.

Aansluiten

Met de meegeleverde RJ12 kabel kan de splitter via het aansluitblok (P1 ) aan de usb kant op de slimme meter worden aangesloten. Eventueel kan er nog een usb adapter worden aangesloten op de splitter. Dit is noodzakelijk voor versie 2/3 slimme meters en afhankelijk van de belasting op de uitgang van de splitter ook nodig voor versie 4/5 slimme meters. Op elke willekeurige uitgang (drie aansluitblokjes) kan een apparaat worden aangesloten. Volgorde maakt niet uit.

De USB adapter mag een oude smartphone of tablet adapter zijn of een usb aansluiting die voorhanden is in de meterkast (bv van een NAS/Router). Bijna alle usb adapters voldoen (5V/5Watt is prima).

Betekenis van de LED's

  • De groene led geeft aan dat er spanning op de splitter staat. Is deze uit dat zal de splitter niet functioneren. Knipperen is ook een indicatie dat er problemen zijn met de voeding.

  • De blauwe ledjes boven de zwarte aansluitblokjes geven per uitgang aan dat er data aan het afnemende apparaat wordt aangeboden.

Last updated