H
H
Handleidingen
ESPHome P1 Dongle
Search
⌃K

Wifi Instellen

Na aansluiten van kWh-meter en adapter is het zaak om de dongle te koppelen aan uw wifi-netwerk. Hiervoor bouwt de dongle een eigen Wifi hotspot op. Deze hotspot is te herkennen door de Wifi-naam p1-dongle.
Zorg dat de computer of mobiel toestel contact maakt met dit netwerk, door hier op te klikken. Automatisch wordt een scherm getoond waarin de WifiManager is te zien. Zie onderstaande plaatje.
Het tonen van deze popup kost tijd. Is deze er na 30 seconden nog niet dan kunt u zelf naar dit scherm te gaan door deze url te openen in uw browser: http://192.168.4.1
  1. 1.
    Vul bij SSID uw netwerknaam in en bij Password uw netwerkwachtwoord
  2. 2.
    Druk op "Save"
  3. 3.
    De dongle zal op nieuwe opstarten en u kunt het scherm sluiten en de computer verbinden met uw thuis netwerk.
Vanaf dit moment zal de dongle te vinden zijn via: http://p1-dongle.local/
Wifihotspot blijft komen 5.0 meters zouden voldoende stroom moeten leveren om de dongle te voeden. Toch komt het af en toe voor dat er te weinig stroom geleverd kan worden. De dongle blijft maar komen met de netwerk installatie procedure. Advies is om dan een usb adapter aan te sluiten op de usb ingang.
TIP mocht de dongle niet te bereiken zijn haal dan de dongel even 5 seconden uit de slimme meter/ ontkoppel de usb adapter. Bij het opnieuw starten zal de dongle zich weer kenbaar maken.