Optie: Watermeter sensor

Heeft u een Pro versie met watermeter sensor dan is deze extra stap vereist.

Sensor plaatsen

Het waterverbruik wordt gemeten door de omwentelingen te tellen van het liter wieltje in de watermeter. Dit wieltje moet een metalen vlakje hebben om te worden gedetecteerd.

Plaats de sensor recht boven het wieltje zonder dat er lucht/plakband tussen de sensor en het glas zit. Wanneer het rode lampje gaat branden, is de sensor goed geplaatst. Sensor zit normaal gesproken recht boven het rode literwieltje iets verschoven van het midden van deze wijzer.

Er zijn twee typen sensoren verkrijgbaar. Een platte (geel/oranje) en langwerpige (pen). De pensensor wordt gebruikt voor watermeters waarbij het kijkglas boven het literwieltje niet geheel vlak is.

Zet de kraan een beetje open om te checken of de sensor goed zit.

Gele sensor: monteer de sensor met het kruis / rode ledje naar de watermeter

Gele / platte sensor plaatsen

Maak de sensor vast met meegeleverde klittenband of met de sensor beugel, zie onderstaande montage wijze. Bij het langsgaan van de halve maan/metaal op het wieltje dient de rode led op te lichten en daarna weer uit te gaan.

Lange/pen sensor plaatsen

Voor de pen sensor is een aparte beugel meegeleverd. Schroef de sensor zo in de beugel dat het blauwe uiteinde vlak op het kijkvenster komt te zitten. Plaats de beugel met sensor op het venster en zet hem vast met elastiek. De foto hieronder toont een Elster meter. Hierbij is een pensensor niet nodig maar het kan wel. Hij is bij deze meter net zo gemonteerd als bij andere.

Last updated