H
H
Handleidingen
P1 Dongle Pro - API
Search
K

Aansluiten

USB Adapter wel of niet nodig?

Er zijn diverse versies en merken slimme meters in omloop. Het meest voorkomende zijn versies 2,3,4 en 5. De laatste jaren worden alleen versie 5 meters geïnstalleerd. De versie staat vaak ergens op de meter met de aanduiding DSMR of SMR er voor. Zo niet kan dit via het type nummer van de meter opgezocht worden op het internet.
Soms is een usb adapter nodig om de dongle te voeden.
Op versie 5 meters kan de dongle zo aangesloten worden zonder extra voeding. Voor de versie 2,3 en 4 meters dient een aparte usb adapter + kabel gebruikt te worden. Dit kan elke oude usb adapter zijn die u nog heeft liggen.
In België zijn het altijd versie 5 meters.
Enkele versie 5 meters zijn kritisch waardoor helaas een usb adapter aangesloten dient te worden op de dongle.

Koppelen aan slimme meter

Sluit de dongle met de meegeleverde kabel aan op de slimme meter. Afhankelijk van de dongle zijn er meerdere aansluitingen mogelijk. Zie hieronder.

P1 Dongle Pro.

Er is 1 ingang (zwarte aansluiting) voor de p1 kabel om te koppelen met de slimme meter.

P1 Dongle Pro Bridge

Er is 1 ingang (grijze aansluiting) voor de koppeling met de slimme meter en 2 uitgangen (zwarte aansluitingen) voor andere randapparatuur.

P1 Dongle Pro H2O+

Er is 1 ingang (grijze aansluiting) voor de koppeling met de slimme meter. Er is 1 uitgang voor andere randapparaat (zwarte aansluiting). En 1 sensor voor om aan te sluiten op de watermeter. Zie foto hieronder (alleen zonder watersensor)